Trenirao preko veze
16

Jeste li znali? O'Sullivan bio na probi u nogometnom velikanu, brže-bolje se vratio snookeru

D. P.
O'Sullivan je trenirao za klub iz Premier lige (Foto: Screenshot)
O'Sullivan je trenirao za klub iz Premier lige (Foto: Screenshot)
Najveća legenda snookera Ronnie O'Sullivan postavio je visoko granicu u svom sportu, no malo je poznata priča da je imao veliku priliku ostvariti i nogometnu karijeru.
Tačnije, slavni engleski snooker igrač imao je šansu kao malo koji nogometaš, čak i oni talentovani koji se čitav život bave tim sportom, ali ne dođu do toga da odrade trening s velikanom.

U intervjuu za BBC Sport, Ronnie O'Sullivan je otkrio da je bio na probi u Tottenhamu. Također, priznao je i da je na probu stigao preko veze, odnosno da ga je otac odveo na trening.

Najtrofejniji igrač snookera u historiji preko oca, nekadašnjeg nogometaša, dospio je na trening Tottenhama, ali se tu nije dobro pokazao i odmah se vratio u dvoranu te nastavio sa snookerom.

"Igrao sam mnogo različitih sportova poput tenisa, golfa i nogometa. Moj otac je bio nogometaš i rekao mi je 'daj da nazovem ovog tipa, sad radi u Tottenhamu'. Rekao mi je 'sredit ću ti trening tamo'. Ipak, ja nisam bio dovoljno dobar. Odradio sam samo jedan trening", rekao je O'Sullivan i nastavio:

"Bilo je to zastrašujuće za mene. Bio sam jedino bucmasto dijete tamo pa sam se odmah vratio u snooker dvoranu", dodaje Englez.

O'Sullivan je prije desetak dana osvojio UK Championship, jedan od turnira "svetog trojstva" u snookeru zajedno s Mastersom i Svjetskim prvenstvom. To mu je bila 22. titula ukupno na tri najveća turnira u svijetu snookera.